Mijn eerste New Forester…

Het pony aantal bereidde namelijk goed uit. Naar het proberen van een andere Shetlander, wat niet echt succesvol was, zocht mijn vader specifiek naar een New Forest pony voor mij. We kwamen via het New Forest stamboek destijds in het noorden van  Nederland terecht en kwamen via omwegen bij Jan Dolfing. In de hoek van de manege stond Rising star. Erg dik en net  zadelmak.
Ons werd eerst afgeraden deze te kopen, maar Jan Dolfing wilde het wel proberen en wij ook. Ik kreeg deze pony als verjaardagscadeau, want het was eind januari en mijn verjaardag is 11 februari.
Rising Star ging mee naar huis.

Zij was een afstammeling van Shining Star Aristo. Toen we aankwamen op de club verklaarde iedereen ons voor gek. Wie zet er nu  een jongen van 7 op een pony van 1.47M???????? mijn ouders dus!!! Maar naar 3 jaar liepen er al gek genoeg 3 nakomelingen van Shining Star Aristo op de club.
Bij Rising Star heeft onze New Forest pony tijd dus begonnen en uit deze merrie heb ik dan ook de stam opgebouwd, die o.a bij Stal Koetsiershoeve te bewonderen is. Rising Star heeft mij naar vele successen gebracht. In 5 jaar tijd gaf zij aan 3 veulens het leven en werd zij ook in de sport uitgebracht. Ik was op het laatst M-dressuur en M-springen met haar. In 1993 werd zij zelfs Nederlands Kampioen niet zogend op de merrie keuring en zij werd tevens een keer onder mij Nederlands kampioen bij de fokmerries onder het zadel. Mijn eerste grote keuringssucces bij de New Forest keuring op een leeftijd van 10 jaar.

Deze merrie werd uiteindelijk ook kroon met een AA-certificaat prestatie fokmerrie en toen bij het derde veulen ging het mis. Het veulen was 2 maanden en Rising Star kreeg koliek en overleed een kilometer voor Utrecht in de trailer aan een gescheurde maag. Ik stond zelf in de trailer en zie het nu zo weer voor mij. Alles wat die merrie mij en de hele familie gebracht heeft was onbeschrijfelijk.
Een pony uit duizenden die voor het hele gezin geschikt was en ook nog prestatie kon leveren.
Hier is dan ook ons fokdoel op gericht, om zo’n New Forest te kunnen fokken waar iedereen plezier aan heeft.  Maar het leven gaat verder en zo ook de fokkerij en de sport. 1 directe nakomeling van Rising Star heb ik nog. Het is de merrie Koetsiershoeve Fire Star.

Zij is in 1990 geboren en heeft mij na Rising Star verder geholpen in de sport. Ze werd als 3 jarige ster en als 4 jarige merrie kroon met een  A-premie. Zij heeft mij  in al die jaren van zadelmak naar het ZZ-dressuur gebracht en het startgerechtigd zijn voor het Z-springen. Zij is 2 keer kampioen niet-zogend geweest op de regionale keuring in Hengelo (gld) en 2 keer Nederlands Kampioen fokmerrie onder het zadel. Tevens is zij met het viertal en achttal van de Eper ponyclub 3 keer Nederlands kampioen geweest in het M-Z viertal en L-achttal. Een pony met ongekend wilskracht met een ook toch wel een zeer koel karakter. Uiteindelijk voert Fire nu de predikaten koon, prestatie pony en prestatie fokmerrie.

Alle drie de nakomelingen destijds Rising Star waren van de hengst Anydale Nico. 1 merrie en 2 hengsten. De 2 hengsten werden beide ster verklaard op de hengstenkeuring en hebben het beide tot Z-dressuur gebracht. De beide hengsten heetten Koetsiershoeve Black Star en Koetsiershoeve Moon Star en zijn beide destijds verkocht voor de sport

Uit de merrie Fire heb ik naar de sport een fokmerrie van gemaakt. Onze mening was, dat als zo’n merrie bij ons geboren is en alles voor ons gedaan heeft met veel plezier, dan mag zij ook tot haar laatste zucht bij ons blijven. Ze heeft tot nu tot nu toe 6 veulens gebracht. 1 Veulen van Wicked Courtjester en deze is M-springen en loopt succesvol in de mensport.
Daarna heeft zij 2 veulens van Aladin gebracht. De eerste was een merrie genaamd Koetsiershoeve Rising Star en zij is kroon en in 2002 algemeen dagkampioen geweest in Hengelo (gld). Zij loopt nu ook in de sport op L-Niveau en wordt tegelijkertijd ingezet voor de fokkerij. Het andere veulen werd een hengst en is een van onze dekhengsten. Dit is Koetsiershoeve Silver Star.

Onder de titel hengsten vind u meer informatie over hem. Hij is ook zeer succesvol in de sport.
Hij is Z-springen startgerechtigd en zijn nakomelingen lijken luxe sportponies te worden met kwaliteit voor het springen. Hij bracht bij zijn eerste jaargang in Schleswig-Holstein gelijk de kampioen en de nummer 2 bij de veulens. Na Silver Star hebben wij nog 3 veulens van Orlando bij Fire gehad. De oudste is nu een zwarte merrie van 3 jaar en zij heet Koetsiershoeve  Charming Star. 
De andere is een hengst uit 2005 en een merrie uit 2006. Fire is nu weer drachtig van Orlando.
Fire’s dochter Rising Star heeft tot nu toe 3 veulens gehad. 2 van Moorland’s Crack en 1 van Orlando. De oudste is een ruin en loopt in Duitsland in de sport en de andere 2 zijn nu 4 en 2 jaar oud. In de loop der tijd is de stapel bij stal Koetsiershoeve flink uitgebreid en hebben er dan ook enkele merries bij gekocht, die onze bloedlijnen weer kunnen verversen en aanvullen.Stal Koetsiershoeve heeft nu 5 New Forest fokmerries en hiermee wordt er gefokt om zoveel mogelijk het gestelde fokdoel na te kunnen streven en te bereiken. Met de nieuwe aanwas zijn wij dan ook zeer tevreden en hopen voor de toekomst hier weer nieuwe sportponies en ponies voor de fokkerij uit te kunnen selecteren. Met de huidige merries en hengsten denken wij dat wij dat samen met de overige fokkers waar te kunnen maken om zo nog veel plezier en succes te kunnen beleven aan het ras.