“Nieuwe wereldfenomeen binnen de dressuurponyfokkerij”

 

Totilando is een echte wereldprimeur!! Al het wereldtop dressuurbloed op pony en paardenniveau in een zwarte parel met uitzonderlijke kwaliteit. De jurycommissie van Rheinland was zeer onder indruk van het optreden van Totilando. ‘’Hij heeft  enorm veel uitstraling en een geweldige mooie bovenlijn en dat gepaard met zijn fantastische bewegingsmechanisme maakt hem zeer uitzonderlijk voor de fokkerij’’ luidde het commentaar van de commissie.

Zijn vader is de hengst Trendsetter. Hij werd goedgekeurd  Klein Deutsches Reitpferd als veredelaar voor de duitse rijpony fokkerij. Na zijn eerste dekseizoen van het dekken van enkele merries is hij verongelukt op het dekstation waar hij verbleef. Zijn vader is de wereldbekende dressuurvererver en topatleet Totilas! Dan vinden we in de moederlijn van Trendsetter de hengst Dancier, die ook zeer veel goede dressuurpaarden heeft gebracht met zeer veel Rittigkeit.

 

De Moeder van totilando is de nationaal kampioensmerrie van het NRPS 2015 Joyce Bevs (v. Orlando). Joyce Bevs is Z-dressuur startgerechtigd, scoorde 76 punten op de Abop bij het NRPS ! Joyce Bevs heeft ook nog meegedaan als finalist van de divoza cup voor jonge dressuurponies.

Joyce Bevs haar vader is de New Forest stempelhengst Orlando. Orlando was zelf succesvol op ZZ-licht niveau en heeft tal van zeer goede sportponies gebracht niet alleen in de new forest pony-, maar ook in de rijpony fokkerij. Orlando heeft al meerdere nakomlingen op internationaal dressuur-, men- en eventingniveau gebracht.

Totilando zijn grootmoeder is de premiemerrie Jolie Cœur. Zij bracht naast Joyce Bevs ook nog de goedgekeurde hengst Koetsiershoeve Big Ben. Jolie Cœur bracht tot nu toe 4 nakomelingen waarvan Joyce Bevs  en Koetsiershoeve Big Ben de oudste zijn.

De overgrootmoeder van Big Ben is de merrie Holstein’s Juwel. Zij is de volle zus van de Elite Duitse Rijponyhengst Wimbledon.

Wimbledon is o.a. de FEI pony geweest van Sönke Rothenberger ! Wimbledon heeft niet veel gedekt in zijn carrière vanwege de sport, maar bracht wel o.a. de EK-dressuurpony Wonderful Girl. Zij werd opgeleid door Daphne van Peperstraten tot het internationale niveau en is nu zeer succesvol onderweg in de dressuursport met Micky Schelstreate.

 

Totilando is de allereerste zwarte dressuurparel, die het wereldberoemde Totilas bloed combineert met rijpony stempelhengsten als Orlando en de moederlijn van Wimbledon !! Al deze top genetica in een pony van 1.46m maakt hem gewoon uitzondering in de fokkerij !!