Koetsiershoeve Messenger

“Interessant springfenomeen voor de springponyfokkerij”

 

Koetsiershoeve Messenger is zelfs in  twee woorden te omschrijven : ‘Genetisch Springfenomeen’

Messenger sprong tijdens de hengstenkeuring van het NRPS echt werkelijk telkens de pannen  van het dak en behaalde met zijn optreden zelfs  de voorpagina van de paardenkrant. Zo’n genetische intressante springatleet heeft het al tijden niet gegeven in de springponyfokkerij. Messenger is door ons zelf gefokt uit een duitse rijpony moederlijn met zeer veel sportaanleg !

Koetsiershoeve Messenger zijn vader is de pony Merlijn van de Bisschop. Merlijn van de Bisschop sprong op 7 jarige leeftijd internationaal zware tour/Grand Prix  niveau. Hij is geruind en verkocht naar Ierland voor de springsport.

De vader van Merlijn van de Bisschop is de legendarische franse rijpaard hengst Flipper D’Elle. Hij sprong zelf op internationaal 1.60m  niveau.

De moeder van van Merlijn van de Bisschop is de merrie Evita van ’t Roosakker, dochter van de legendarische Hengst Nabab de Reve.

Evita van het Rossakker is o.a. de moeder van:

Issac van de Bisschop  1.60m springniveau

Jackson van de Bisschop 1.55m springniveau ( volle broer Merlijn van de Bisschop)

Josephine van de Bisschop 1.45m spring niveau

Kwinto van de Bisschop 1.40m springniveau

Luigi van de Bisschop 1.35m springniveau

Levita van de Bisschop 1.40m springniveau

Mevita van de Bisschop 1.35m springniveau

Melvin van de Bisschop 1.40m springniveau

Merlijn van de Bisschop is de enige goedgekeurde hengst uit Evita van ’t Roosakker.

Evita van het Roosakker is een dochter van het 1.60m springpaard Usha van het Roosakker. Zij bracht 4 paarden 1.60m niveau in het springen 1 op 1.45m niveau en 2 op 1.40m niveau. 3 zonen van haar werden goedgekeurd voor de dekdienst.

Moedersvader van Koetsiershoeve Messenger is de duitse rijpony hengst Sunny Side Up. Deze hengst werd in 2011 Reserve Bundessieger op het Duitse Bundeschampionat in de eventing. Hij heeft het later tot op kaderniveau gehaald voor het Duitse Eventing team ponies.

Sunny Side Up zijn vader is het Welcome sympatico. Hij kwam uit op 1.60m springniveau en wordt nu in Frankrijk veel in de ponyfokkerij ingezet.

De moederlijn van Sunny Side up gaat terug op het beroemde Arabische sportpony lijn van Nalet ox, waar onder andere de springpony vererver Nantano ook uit voor komt en vele anderen.

De moeder van Messenger is de stamboekmerrie Capriole Bevs. De grootmoeder van Messenger is de staatpremie merrie Camilla.

Camilla haar vader was Duitse rijpony Chantre B. Hij was kampioen op de keuring in 1993 en heeft op tot op FEI niveau dressuur gelopen in Duitsland.

Camilla haar moeder is de staatpremie merrie Nibelungenblut. Haar vader is een zeer invloedrijke sportpony ververver Nobel. Hij gaat terug via topververs Nadler I en Nazim naar de Arabische hengst Salih. De moederlijn van Nobel zien we gelijk de Arabische hengst Neptun terug.

De moeder van Nibelungenblut is Nibelungenlied. Zij is een staatspremie merrie en Bundessieger Stute in 1985. Zij is de moeder van Bundesieger 2003 en gekeurde hengst Charm of Nibelungen. Ook topverver Nibelungeheld komt uit deze merrie.

De vader van Nibelungenlied is Nansen. Zijn vader is weer de Arabische Hengst Nalet ox

 

 

Koetsiershoeve Messenger brengt met zijn eigen prestatie en genen alles mee voor de toekomstige springponyfokkerij