Koetsiershoeve Big Ben

“Dressuurpony met een echte motor, balans en uitstraling”

Koetsiershoeve Big Ben is dit voorjaar met veel plezier goedgekeurd in München voor de Duitse Rijpony fokkerij. Big Ben werd geprezen als een mooie duitse rijponytype met sterke verbindingen en met zijn enorme ruime bewegingen met veel balans en tact een echte aanwinst voor de dressuurpony fokkerij.

Zijn afstamming bestaat uit louter dressuurponies met veel dressuurgenen !!

Zijn vader is de New Forest hengst Bigboy Cracky. Deze hengst was in Nederland al finalist bij de jonge dressuurponies en succesvol op dressuurwedstrijden tot M-niveau. Zowel zijn vader als moederlijn brachten al zeer veel sportponies tot internationaal niveau  en zeer succesvolle keuringsponies.

Big Ben zijn moeder is de premiemerrie Jolie Cœur. Zij bracht naast Big Ben ook de nationaal kampioensmerrie van het NRPS 2015 Joyce Bevs (v. Orlando). Joyce Bevs is Z-dressuur startgerechtigd, scoorde 76 punten op de Abop en is de moeder van onze  goedgekeurde hengst Totilando !

De grootmoeder van Big Ben is de merrie Holstein’s Juwel. Zij is de volle zus van de Elite Duitse Rijponyhengst Wimbledon.

Wimbledon is o.a. de FEI pony geweest van Sönke Rothenberger ! Wimbledon heeft niet veel gedekt in zijn carrière vanwege de sport, maar bracht wel o.a. de EK-dressuurpony Wonderful Girl. Zij werd opgeleid door Daphne van Peperstraten tot het internationale niveau en is nu zeer succesvol onderweg in de dressuursport met Micky Schelstreate.

 

De gehele bloedlijn van Koetsiershoeve Big Ben is doordrengt met genetische aanleg voor de dressuurpony fokkerij tot op het hoogste niveau. Koetsiershoeve Big Ben zal veel kunnen toevoegen aan de werkwilligheid, balans, tact en ruimte van de beweging en aan de correctheid binnen de dressuurpony fokkerij.