Koetsiershoeve Magic Star

Een echte trouw Kindervriend!

 

Koetsiershoeve Magic Star is een langgelijnde hoogbenige elegante hengst, die in het new forest type staat en beschikt over een enorme ruimte en souplesse in zijn bewegingen met een ongekend sterk achterbeengebruik. Hij werd goedgekeurd dit voorjaar in München, waar hij ook gelijk als een grote waarde voor de Duitse rijpony fokkerij in Dutisland werd gezien, vanwege zijn loopvermogen, vriendelijke uitstraling en interieur !

Koetsiershoeve Magic Star zijn vader is onze stempelhengst Orlando. Orlando is in de New Forest pony – en rijpony fokkerij al zeer succesvol via zijn kinderen en via Magic Star komt hier weer een elegante kindervriend bij.

De moeder van Koetsiershoeve Magic Star is de stermerrie Koetsiershoeve Favourite Star. Ook zij is een langgelijnde merrie, die een ontzettend vriendelijk is in de omgang en in het rijden en al meerdere kinderen op wedstrijd het vertrouwen heeft gegeven, waar het met paardrijden begint.

De grootmoeder van Koetsiershoeve Magic  Star is de merrie Koetsiershoeve Fire Star. Deze merrie is een unieke merrie binnen de New Forest fokkerij. Zij draagt namelijk de predikaten ; Ster, Kroon, Preferent, Prestatie pony, Prestatie fokmerrie en Elite.  Koetsiershoeve Fire Star liep zelf op Z2-dressuur  niveau en is in de geschiedenis van na de oprichting van het Nederlands New Forest pony stamboek de 2e merrie, die alle predikaten binnen het stamboek heeft weten te bereiken.

Koetsiershoeve Fire Star heeft al meerdere kampioenslinten op keuringen op mogen halen en zij komt uit een betrouwbare moederlijn.

Verder vinden we in de moederlijn als overgrootmoeder van Magic  Star de Kroon, prestatie fokmerrie  merrie Rising Star. Deze merrie was een dochter van de legendarische springpony vererver Shining Star Aristo. Rising Star werd in 1993 Nedrlands Kampioen aan de hand niet zogend. Alle drie haar nakomelingen hebben op Z-niveau gelopen in de sport. Rising Star is zelf ook tot op M-niveau actief geweest in de sport.

 

Koetsiershoeve Magic  Star zal veel New Forest pony type,lengte en grootramigheid, zeer veel atletisch loopvermogen en ook vooral het kindvriendelijke karakter aan  de fokkerij kunnen toevoegen.