Koetsiershoeve Final Star

Springkanon uit betrouwbare karakterstam !

Koetsiershoeve Final Star  is een sterk gebouwde hengst, die met zeer veel macht en vermogen kan springen. Hij is goedgekeurd in Zuid-Duitsland en daar liet hij zich als een ware solide top atleet zien. 

Koetsiershoeve Final Star zijn vadere is onze Zweedse import hengst Esse Golden Bigwig. Hij heeft via zijn nakomelingen al meerdere zeer veelzijdige kinderpony’s voor gebracht.

De moeder van Koetsiershoeve Final Star is de merrie Koetsiershoeve Fire Star. Deze merrie is een unieke merrie binnen de New Forest fokkerij. Zij draagt namelijk de predikaten ; Ster, Kroon, Preferent, Prestatie pony, Prestatie fokmerrie en Elite.  Koetsiershoeve Fire Star liep zelf op Z2-dressuur niveau en is in de geschiedenis van na de oprichting van het Nederlands New Forest pony stamboek de 2e merrie, die alle predikaten binnen het stamboek heeft weten te bereiken.

Koetsiershoeve Fire Star heeft al meerdere kampioenslinten op keuringen op mogen halen en zij komt uit een betrouwbare moederlijn.

Verder vinden we in de moederlijn als grootmoeder van Final Star de Kroon, prestatie fokmerrie  merrie Rising Star. Deze merrie was een dochter van de legendarische springpony vererver Shining Star Aristo. Rising Star werd in 1993 Nedrlands Kampioen aan de hand niet zogend. Alle drie haar nakomelingen hebben op Z-niveau gelopen in de sport. Rising Star is zelf ook tot op M-niveau actief geweest in de sport.

Koetsiershoeve Final Star komt uit een stam waar veel veelzijdige kinderpony’s uit komen, die ook op keuringen zeer goede resultaten hebben behaald. 

Koetsiershoeve Final Star zal veel New Forest pony type, atletisch vermogen, korrektheid, bot en hardheid toe kunnen voegen in fokkerij.