Koetsiershoeve Jappeloup

Springpony, kinderpony en een schoonheid van goud!

 

Koetsiershoeve Jappeloup is een wereldprimeur voor de toekomstige New Forest pony fokkerij. Jappeloup heeft alles in zich om in de toekomst zowel in de sport als de fokkerij uit te kunnen gaan blinken.

Jappeloup is een mooie hoogbenige hengst met veel ras en uitstraling. Zijn vriendelijke blik laat gelijk zien dat het een ware kinderpony is en zijn fantastische atletische exterieur, met sterke verbindingen,  lengte en sterk correct fundament laat ook gelijk zijn dat hij een ware top atleet is.

Koetsiershoeve Jappeloup liet op de keuring in Noord Duitsland veel indruk achter bij de juryleden. Met zijn 3 sterke basisgangen met veel afdruk, souplesse en dat hij zich daarbij ook nog als een ware gouden koning in de baan presenteerde werd hij gezien als een ware eyecatcher. Met zeer veel harmonie presenteert hij zich altijd keer op keer! 

Dan komt ook nog zijn favoriete onderdeel het springen! Daar komt zijn echte gouden genetische waarde naar boven.  Koetsiershoeve Jappeloup springt met fantastich veel overzicht, een uitmuntende techniek en een onbegrensd vermogen!

De vader van Jappeloup is onze internationaal springende hengst Jup. Jup springt  met de kinderen met speels gemak hoge parcoursen met enorm veel rust en dit geeft de kinderen een fantastisch gevoel. Jappeloup heeft echt het kinderpony karakter van zijn vader meegekregen. Een enorm meewerkend karakter en deze ponies stralen altijd positiviteit uit! 

De moeder van Koetsiershoeve Jappeloup is de stermerrie Kantje’s Libelle. Zij is ook de moeder van de internationale 1.30m springpony Topspinner Spirit! Spirit was een zoon van Justice Hr. en zo ziet men ook gelijk het raakvlak van Jappeloup via Jup met deze springwonder Topspinner Spirit. Spirit is meerdere keren foutloos gesprongen op internationaal zware tour niveau! Verder komen uit de merrie Libelle nog de voorlopig kroonmerrie Koetsiershoeve Wonderful en de stermerrie Koetsiershoeve Coco Chanel. 

Kantje’s Libelle komt uit de merrielijn van stammerrie Weverijk’s Santana. Zij is ook de moeder van de goedgekeurde hengsten  Kantje’s Carlando en Kantje’s Norman en de tweevoudig EK springpony Wiskerke Mirror. Mirror was zelfs individueel een maal 4e geplaatst en won een gouden team medaille in 2010

 . Uit de merrie weverijk’s Santana komen ook nog 2 andere internationale springponies genaamd Orchid’s Dusty en Orchid’s Paradox. De volle zus van Santana, Pepperonie Quickstep heeft ook nog deelgenomen aan het europees kampionschap springen.

Zowel uit de vader- als moederlijn van Koetsiershoeve Jappeloup komen  meerdere pony’s, die internationaal gesprongen hebben. Daarbij het super fijne meewerkende kinderpony karakter en de mooie gouden kleur, maakt Koetsiershoeve Jappeloup een top interessante jonge fokhengst voor de toekomst!

Vader Jup:

Halfbroer Topspinner Spirit Derby Almelo op 7 jarige leeftijd:

Halfbroer Topspinner Spirit: