Internationale springpony: No Sky is to high!

 

Jup is echt een fantastische trouwe kinderpony met een geweldig groot hart en een zeer atletisch lijf. Hij heeft een ontzettend mooie uitstraling, i s langgelijnd en beschikt over een sterk correct fundament. Jup heeft op jonge leeftijd al veel van zich laten horen. Op 7 jarige leeftijd sprong hij al mee tot op internationaal niveau lichte en zware tour ! In Valkenswaard liet hij al mooie nulrondes zien in de lichte tour en in Neumünster wer hij zelfs 6e geplaatst in de lichte tour. In Lichtenvoorde deed hij zelfs mee in de zware tour en dit ging hem ook gemakkelijk af.

Jup won in 2014 het verrichtingsonderzoek in Duitsland met zeer mooie cijfers. Zijn vader is de stempel- en Elite-hengst Bovenheigraaf’s Camillo, die bekend staat om zijn enorme springvermogen, uitmuntende techniek, kracht en souplesse in beweging en zijn hele mooie New Forest pony type. Bovenheigraaf’s Camillo heeft zelf ook zeer verdienstelijk in de sport gelopen tot op nationaal niveau.

De moeder van Jup is de stermerrie Alicia. Haar vader is de hengst Jusitce H.R. Alicia bracht naast Jup ook nog een nationaal springende merrie in België bij het Brp. Uit de moederlijn van Jup komen ponies met veel maat, lengte en loopvermogen.

Er hebben zich uit verschillende vertakkingen  van Jup zijn moederlijn al meerdere ponies op internationaal sportniveau gemeldt, o.a de succesvolle internationale eventing pony Querido de Léguille. Dit alles maakt Jup ook extra interessant voor de fokkerij. Jup zijn nakomelingen hebben echt de stempel  van hun vader mee gekregen. Jup heeft al 2 goedgekeurde zonen, de hengsten Stopelholms Jumper en Truffel Bloemendael. Daarnaast heeft Jup ook al enkele voorlopig kroonmerries en stermerries gebracht.

 

Jup geeft veel maat, lossigheid, springvermogen en instelling mee aan zijn nakomelingen. Het zijn bij uitstek ponies met een zeer nuchter  karakter !! Ware topatleten voor de toekomst met het topkenmerk van een echte New Forest in het hart. EEN ECHTE KINDERPONY !