Een unique hengst met heel veel uitstraling en een ware top atleet voor de toekomst!

Julian is een hengst, die met een zeer heldere open en vriendelijke blik de wereld in kijkt.  Hij beschikt over een heel erg mooi type, is mooi opwaarts gebouwd en gebruikt dit ook waanneer hij in beweging komt.

Julian heeft een hoofd met zeer veel uitstraling en een zeer groot vriendelijk oog. Hij heeft een mooie lange opwaartse hals en nek en een zeer sterk schoft/schouderpartij. Julian beschikt over een sterke brede rug met goed gevormde lendenen en een sterke lange croupe met een lange broekspier. In het fundament ziet men bij Julian sterke gewrichten terug met grote voeten en is zeer correct in de bewegingsafloop.

In beweging heeft Julian een zeer sterk achterbeen met een hele mooie zelfhouding, zeer veel souplesse en een ongekend schakelend vermogen. Ook in het vrijspringen toont hij vlugge reflexen en veel vermogen, daarbij heeft hij ook echt oog voor de sprong en springt met veel plezier en gemak.

De vader van Julian is onze goedgekeurde New Forest hengst El Diego des Etoiles. El Diego des Etoiles is met nog geen 7 jaar oud al Z1 dressuur geklasseerd en Z springen startgerechtigd. De vader van El Diego des Etoiles is de EK finalist springpony hengst Emmickhoven’s Diego uit de oude bekende Nonnenbos merrielijn. De moeder van El Diego des Etoiles, Merrie du Bust bracht al een 1.35m niveau springpony in Frankrijk.

De moeder van Julian is Melana K en zij is een dochter van Melle Jerom. Melle jerom  heeft zelf internationaal gelopen in de sport en er  is weing van hem in de fokkerij terug te vinden aan nakomelingen omdat hij in Nederland maar kort geweest is, maar stuk voor stuk  zijn de nakomelingen van Melle Jerom ware top atleten.

De grootmoeder van Julian is de franse merrie Ke Bella Verdo. Zij stamt af van de hengst Udou des Etangs en daar gaan we weer terug op de bekende New Forest springpony hengst Jolly des Ifs.

Het verse bloed aan de moederzijde van Julian maakt de hengst zeer interessant voor de fokkerij. 

Julian biedt zeer veel perspectief voor de New Forest pony fokkerij en sportpony fokkerij.

Julian is een zeer vriendelijke en zeer werkwilige hengst, die zeer vrolijk in het leven staat.

Julian zal naar verwachting veel toe kunnen voegen aan de fokkerij qua type en sterke verbindingen. Ook verwachtingen wij dat hij in het beweging de kracht en het opwaartse bewegen en het atletische vermogen aan zijn nakomelingen mee kan geven.

Julian een interessante allround pony voor de toekomst!