Idyllens Ängland

Een heel groot hart in een heel klein jasje !

Idyllens ängland is samen met zijn vader Burley Toy Soldier de kleinste New Forest hengst van de wereld op dit moment. Idyllens Ängland zijn bloedvoering bestaat compleet uit kleine maat New Forest ponies en kan u daarmee ook garanderen dat u uitzonderlijk mooie kleine maat ponies kunt blijven fokken.

In 2018 werd hij in Hannover goedgekeurd en opende hij iedereen de ogen met zijn mooie verschijning, zijn  utzonderlijke ruimte en souplesse in beweging en zijn buitenaardse springkwaliteiten. Het jurycorps was zeer enthousiast over Idyllens Ängland zijn optreden. Hij werd van alle kanten geroemd om zijn buitenaardse kwaliteiten en ze hadden nooit gedacht dat zo’n kleine pony van formaat zulke grootse prestaties neer zou kunnen zetten.

De Bloedlijn van Idyllens Ängland brengt van allerlei kanten zeer veel kwaliteit. Zijn moeder Idyllens XPeria was nationaal reserve kampioen als 2 jarige in Zweden en is succesvol in de basissport. Grootvader Jolly Roger heeft zelfs internationaal in de sport gelopen ! 

Grootmoeder Idyllens Prisma is echt een kleine maat fokmerrie van wereldformaat ! ze beschikt over een enorme erelijst aan titels op keuringen met meerdre malen een 10 voor het type ! Ook deze merrie loopt verdienstelijk in de basissport met kleine kinderen. Haar vader is de Zweedse Elite stempelhengst Sörbys Lotus. Hij is van grote invloed geweest in de Zweedse New Forest pony fokkerij en was zelf zeer verdienstelijk in de sport en op keuringen.

Idyllens Ängland was in 2019 Regio Kampioen van Overijssel  in de B-dressuur en werd op de Hippiade 2019 4e van Nederland.

Momenteel loopt Idyllens Ängland L1-dressuur met heel  veel gemak en plezier .

Zijn eerste nakomelingen van 2019 lijken echt zeer veelbelovend, zoals hij zelf ook is.

Klein van formaat, maar buitenaards van kwaliteit !!