Holthausen Elessar

Reserve Kampioen van Nederland als Dressuurtalent bij de 5 jarige pony’s 2013 !

Reserve Bundessieger New Forest Ponyhengsten 2015

Reserve Bundessieger vrijspringen Ponyhengsten 2015

Reserve Bundessieger Dressuur Ponyhengsten 2015

Reserve Bundessieger Allround Ponyhengsten 2015

Holthausen Elessar is een zeer mooie zwarte parel, die veel ponytype, beweging en top springaanleg vertoont.  Elessar heeft al een lange erelijst van prestaties achter zijn naam staan. Op de Grüne Woche in Berlijn werd hij reserve Bundessieger in alle 4 zijn klasses : New Forest hengsten, Vrijspringen, Dressuurhengsten en als allround ponyhengst. Holthausen Elessar zijn vader Jasper heeft veel goede sportponies en vooral springponies voortgebracht. 

Elessar zijn moeder is de ster preferente Holthausen Elanor Elenna en is ook de moeder van de in Frankrijk goedgekeurde  hengsten Holthausen Rohan en Holthausen Telperion. Beide ponies zijn volle broer van Elessar en hebben goed gepresteerd in de sport in Frankrijk. Rohan werd Elite hengst op zijn prestaties in het springen. Elessar zijn volle zus Holthausen Nienna is een Elite, kroon prestatie fokmerrie en onder andere de moeder van de goedgekeurde hengst Holthausen Frodo.

Holthausen Elessar is zelf in de dressuursport zelf actief tot op Z2-dressuurniveau met een lange erelijst. In 2013 werd hij als 5 jarige pony reserve Kampioen van Nederland als dressuurtalent. In 2014 werd hij bij de 6 jarigen derde van Nederland. In 2015 werd hij Gelders Kampioen M2-dressuur. In 2016 Gelders Kampioen Z1-dressuur en zijn topscore in de Z2-dressuur ligt op74,5 %. In de springsport is Elessar actief geweest tot het L-springen. 

In de fokkerij levert Holthausen Elessar keer op keer hele goede sterk gebouwde nakomelingen met heel veel uitstraling, houding, zeer veel beweging met souplesse en de nakomelingen kijken heel helder der wereld in.  Holthausen Elessar heeft al 2 goedgekeurde zonen en ook de meerdere ster of voorlopig kroonmerries. Hij drukt zeker zijn stempel op de fokkerij.

Holthausen Elessar is een echte stempelhengst voor de toekomst, die zeer complete nakomelingen brengt voor elke sportrichting en ook echte rastypische New Forest ponies. Veel al geeft zij zijn donkere kleur door !