Galahad des Charreaux

Nieuwe topsportgenen voor de ponyfokkerij!

 

Galahad des Charreaux is een werkelijk vernieuwend topsportgenen pakket voor onze ponyfokkerij. Hij werd in de herfst van 2019 goedgekeurd in Hannover en uitgeroepen tot springkampioen van de keuring ! Wij zijn erg blij dat we dit nieuwe verse bloed uit de Haras de L’eguille fokkerij aan ons hengstenbestand hebben kunnen toevoegen via Galahad des Charreaux.

Galahad des Charreaux  is een mooie grote langgelijnde sterk gebouwde hengst met enorm veel hengstenuitstraling. Galahad heeft een uitmuntende stap, een draf met zeer veel techniek en kracht en een sterke galop. Het mooie lange front dat Galahad hierbij maakt is uitzonderlijk te noemen. Dat Galahad dit niet van een vreemde heeft bewijst ook wel zijn bloedlijn waar hij uit komt.

Galahad des Charreaux heeft namelijk enkele zeer goed presterende volle broers en zussen in de sport , die zelfs tot internationaal niveau zeer succesvol zijn geweest !

 

Galahad des Charreaux  is een volle broer van oa:

Querido de L’Eguille, Internationaal Eventing, Z springen en M2 dress (Kaderpony eventing)
Tommy de L’Eguille, Z dress (KNHS indoor kampioen M1) en M eventing
Uptown Girl de L’Eguille, Z springen, startend Hartog Trophy
Vichy de L’Eguille, startger. Z springen
Annabel de L’Eguille, Z springen
Bravour de L’Eguille, M1 dressuur

Helios des Charreaux, goedgekeurde hengst in Frankrijk, geboren 2017

 

Vader Priory Firelight II  heeft zich in de fokkerij van Haras de l’eguille veelvuldig bewezen als kindersportpony vererver. In meerdere landen zijn zijn nakomelingen zeer actief in de sport met kinderen. Priory Firelight II komt uit Engeland  en meerdere van zijn voorvaderen zijn echt bewezen New Forest pony fokkerij geweest voor zowel de sport als ook de shows/keuringen, denk hierbij aan hengsten als Priory Blackboots en Tomatin Golden Gorse en Priory Prickle.

Galahad des Charreaux zijn moeder Kora blijkt in combinatie met Priory Firelight II een topfokmerrie te zijn. Zij stamt af van de zeer elegante New Forest pony hengst Marits Mistique, die maar korte tijd in Nederland de fokkerij heeft kunnen dienen. Hij bracht echte New Forest pony’s met veel uitstraling en echte kinderpony’s ! 

De grootmoeder van Galahad des Charreaux is de Carlo dochter Karmalita Jilvy. zij was een zeer interessante merrie, want via haar dochter Alicia (Justice Hr.) is zij ook de grootmoeder van onze internationale springpony hengst Jup ! Uit de stam van Karmalita Jilvy komen nog meerdere nationale/internationale succesvolle sportpony’s, die ook op keuringen vele succesen hebben behaald.

Galahad des Charreaux  is direct vrij van Kantje’s Ronaldo, Orlando, Woodrow Carisbrooke en Brummerhoeve’s Boss bloed en dus met zijn sportverankering zeer interessant voor de toekomstige sportpony fokkerij !

 

Galahad des Charreaux is een zeer veelzijdig gefokte hengst, die via zijn bloedvoering laat zien in elke sportdiscipline succesvol te zijn. Galahad des Charreaux zal in de fokkerij naar verwachting veel toe kunnen voegen in de lengte van de halzen en het front, de uitstraling, het atletisch vermogen en de instelling voor de sport !