Een echt vaderdier met droomafstammming !

 

Kampioen Noord Duitsland 2021!

 

Freedom is een hengst met een enorme veschijning. Hij is een hengst met veel bot, diepte in het lijf, sterk en correct fundament, zeer mooi opwaarts gebouwd  en een echt vaderdier ! Hij beweegt met zeer veel souplesse, sterke techniek in het bewegingsmechanisme en heeft een ongekend schakelend vermogen in zijn basisgangen.  In het springen is het een hengst met onbegrensd, zeer veel kracht in de achterhand en met zijn zeer mooie harmonische springtechniek kan hij ook fantastisch op de sprong openen!

De kwaliteiten die Freedom vertoont heeft hij niet van een vreemde, want zijn afstamming bestaat uit louter stempelhengsten, die zelf en ook via hun nakomelingen al bewezen hebben dat ze zeer goed vererven.

Freedom zijn vader ide hengst Holthausen Elessar. Elessar zelf presteerde al tot op Z2 niveau en wist al reserve kampioen vrijspringen in Duitsland te worden van alles sportponyhengsten van alle rassen, achter de grootvader van Freedom Bovenheigraaf’s Camillo, want hij werd in 2011 en 2015 Kampioen vrijspringen van heel Duitsland ! Bovenheigraaf’s Camillo zelf sprong tot op nationaal niveau en onder andere zijn goedgekeurde zoon Jup bracht het tot internationaal zware tour niveau in het springen.

De moeder van Freedom is de ster preferente merrie Silke. Zij bracht in 2020 ook al de Kampioenshengst van Noord Duitsland bij de New Forest ponies Domingo. Deze zoon van Dimmans Edward werd daar kampioen met onder ander een 9 voor zijn type, draf en het vrijspringen. De 3 jarige volle broer van Freedom met de naam Kenzo is in 2020 goedgekeurd in Frankrijk. Naast 3 goedgekeurde hengsten bracht Silke ook nog een voorlpig kroonmerrie van Dimmans Edward.

De grootmoeder van Freedom is de Nationaal Kampioensmerrie Olanda. Olanda werd in 2009 Nationaal kampioen 3 jarigen en draagt het kroonpredikaat. Ze heeft maar 2 nakomelingen gebracht waaronder de stermerrie Silke en de kroonmerrie Morning Glory. Olanda liep zelf verdienstelijk op M-niveau in de dressuur toen ze is gestorven. De vader van Olando is onze stempelhengst Orlando. Hij heeft zoveel in de sport en fokkerij betekend, wat weer een extra toevoeging is voor de opbouw van het pedigree van Freedom.

Overgrootmoeder Eloïse is een ster, preferent, prestatie fokmerrie van de hengst Moorland’s Crack. In combinatie met Orlando bracht ze al meerdere fantastische nakomelingen, Olanda nationaal kampioen en kroon M-dressuur, Rinaldo sterhengst en internationaal dressuur, 2 voorlopig kroonmerries Alice en Sweetheart, Robbie sterhengst en Z dressuur, Bigboy M2-dressuur paarden en succesvol in de mensport, Olinda M springen !

Alle ponies uit deze bloedlijn zijn stuk voor stuk ponies met een zeer fijn karakter ! Freedom is een hengst met echt New Forest pony opdruk en dat zal hij ook zeker kunnen geven aan zijn nakomelingen.