Dimmans Electron

Top springpony met een hart van goud!

 

Dimmans Electron is een zeer interessante fokhengst voor de New Forest pony- en de springpony fokkerij. In 2016 werd Electron in Nederland goedgekeurd en werd hij omschreven alse en mooie sterke langgelijnde New Forest pony met sterke bewegingen. En hij heeft ook nog de mooie schimmelkleur, die steeds minder voorkomt in de New Forest pony fokkerij.

Electron zijn vader Miclas Activ is een legendarische springponyvererver uit Zweden. Hij heeft meerdere internationale springende nakomelingen gebracht zoals Ocean Hill Active en tweevoudig teamzilver winnaar op de Europese Kampioenschappen Miclas Aristocrat ! Zelf heeft Miclas Activ ook op hoog niveau gesprongen. 

De moedervan Dimmans Electron is de Elite merrie Dimmans Elmia. Zij iso ok moeder van de goedgekeurde hengsten Dimmans Eros en Dimmans Edward. Dimmans Eros won als eventing pony ook twee keer teamzilver op de Europese Kampioenschappen en was zelfs 14e geplaatst individueel op de Europese Kampioenschappen 2015 !

 

In het verrichtingsonderzoek werd Dimmans Electron geprezen om zijn fatastische srpingkwaliteiten en zijn uiterst vriendelijke karakter. Voor het vrijspringen scoorde hij een 9 ! Bij de gebruikerspresentatie 2017 was Electron ook verruit de beste pony met meerdere malen een 8 en gaan tussen de hindernissen zelfs een 9 !

De eerste volwassen nakomelingen van Dimmans Electron laten ook al super van zich horen. Van zijn eerste jaargang 3 jarige nakomelingen bracht hij gelijk al een goedgekeurde dekhengst in Duitsland genaamd Everwood Koda. Koda werd kampioen van de gehele keuring inclusief Duitse Rijpony’s. in 2020 had Electron 2 merries op de keuring en deze werden gelijk voorlopig kroon en ster gemaakt met hele mooie punten !

Dimmans Eelctron is in 2 jaar tijd tot zeer succesvol in het Z-springen uitgebracht en loopt nu onder amazone Mirte Kogelman verdienstelijk in de sport.

 

Dimmans Electron is een echt springfenomeen met ongelofelijk veel  techniek, balans, vermogen en instelling in het parcours!