Fokdoel

Bij elke fokkerij is er een fokdoel aanwezig. Wat is nou eigenlijk het fokdoel van Stal koetsiershoeve? 
Wij  van Stal Koetsiershoeve willen de samen met de fokkers er aan werken om een goede betrouwbare en kwaliteitsvolle sportpony neer te zetten, die niet het type en de uitstraling van een New Forest verliest.                                    
Het moet een echte kinderpony zijn, die voor de hele familie geschikt is, maar waarvan ook en prestatie in de vorm van sport of fokkerij verlangt kan worden. Het is volgens ons van groot belang om ons telkens weer te concentreren en controleren of wij samen goed bezig zijn met de fokkerij van de New Forest pony in Nederland en daarbuiten. Daarom is het volgens ons ook van groot belang, dat wij binnen ons gesloten ras steeds weer proberen om nieuwe bloedlijnen  te zoeken en proberen te combineren.  Daar richten wij dan ons ook op, om onze fokkers nieuwe hengsten met nieuw bloed en met kwaliteit te kunnen bieden. Ons hengstenbestand is hier een voorbeeld van.                             
Wij zullen dan ook nooit stoppen met het blijven zoeken en blijven reizen voor nieuwe ponies, die ons gewenste fokdoel een steentje bij kunnen dragen en die ook voor onze fokkers in Nederland en daarbuiten een toegevoegde waarde kunnen geven.   Wij vinden, dat wij als hengstenhouderij en stoeterij ook niet alleen de fokkerij naar een hoger niveau kunnen dragen.  Wij hebben daar ook de steun van de fokker bij nodig en wij denken dat men samen dit fokdoel wel naar een steeds hoger niveau kunnen dragen, zodat de New Forest nog lang in het beeld van de ponysport binnen Nederland en internationaal te zien mag zijn, steeds weer van zich mag laten horen en nog meer aan terrein mag winnen.