Diensten

K.I.

Raymond Kamphuis is in het bezit van het diploma Hulpkracht Paarden K.I. Dit geeft Raymond het recht om sperma van hengsten te vangen, te verwerken en merries te insemineren. Op het bedrijf is er een onderzoeksbox voor merries aanwezig. Tevens hebben wij een fantoom, gericht op pony`s, en een laboratorium met apparatuur om het sperma te verwerken. Heeft u vragen omtrent het insemineren van uw merrie neem dan gerust contact met ons op.

Africhting

Stal Koetsiershoeve biedt ook de mogelijkheid om uw pony zadelmak te maken. Raymond Kamphuis maakt de pony`s met uiterste zorgvuldigheid zadelmak. Het doel bij het zadelmak maken van een pony is voor ons, dat de pony met plezier werkt. Als de pony met plezier, geduld en zorgvuldigheid zadelmak gemaakt wordt, dan zal de uiteindelijke prestatie van de pony vanzelf komen! De accomodatie bij ons is hiervoor uiterst geschikt. Naast een buitenbak is er een longeercirkel en een stapmolen en bij slecht weer kunnen wij de pony`s altijd nog trainen in onze kleine, maar wel functionele binnenbak. Een goed begin is namelijk het halve werk! 

Keuringsklaar maken

Stal Koetsiershoeve zet zich bij het keuringsklaarmaken van pony`s en paarden in voor de volle 100%. Dat heeft ook al naar menige successen geleid binnen de New Forest pony fokkerij.

Wij hebben onder andere de volgende hengsten van onszelf, maar ook die van klanten goedgekeurd gekregen in zowel binnen- en buitenland. Ook bij merriekeuringen zijn er enkele zeer opmerkelijke resultaten behaald tot dusver.

Voor eventuele verdere vragen kunt u omtrent het keuringsklaar maken altijd contact met ons opnemen.

Instructie

Raymond Kamphuis zet zich met volle overgave in voor de ponysport. Naast dat hij zich richt op de fokkerij geeft Raymond ook nog instructie. Hij geeft de kinderen, die op de pony`s van Stal Koetsiershoeve thuis en op concours zoveel mogelijk begeleiding, maar ook op rijverenigingen geeft hij les. Raymond is bij P.C. Heeten, Molenruiters – Bathmen en P.C Twello werkzaam als gediplomeerd instructeur. Dit doet hij met veel plezier en probeert hiermee ook andere kinderen te inspireren en te helpen bij hun hobby om er zo uit te halen wat er in zit!

Bemiddeling

Stal koetsiershoeve staat altijd open om mensen verder te helpen bij de keuze van een pony. Met meer dan 20 jaar kennis op New Forest pony gebied, kunt u Raymond Kamphuis altijd bellen voor advies voor de keuze van een gezins-, sportpony of fokmerrie.