Dimmans Edward

 

(Fredriksbergs Dizney x Silverlea Buckskin)

"Kwaliteit wint altijd de strijd"

Valk- stokmaat 1.44m - geboren: 2009 - 0% GW

vader.  Fredriksbergs Dizney vader. Smedhults Cavat

vader. Merrie Master

vader.  Merrie Mercury
moeder. Merrie Misty
moeder. Perrywood Firefly vader. Knightwood Spitfire
moeder. Bucklers Tam Oshanter

moeder. Fredriksbergs Nadja

vader. Leedes Boy

vader. Ashurst Wonder
moeder. Busketts Kitty

moeder. Decideria-Ihl

vader. Zuidpools Rufus of Nomad
moeder. Staplecross Briar Rose

moeder. Dimmans Elmia

Elite merrie van het jaar 2011 in Zweden

vader. Silverlea Buckskin

vader. Silverlea Michaelmas

vader. Silverlea Hey Presto
moeder. Silverlea Chocolate Girl

moeder. Silverlea Slipper

vader. Silverlea Montego Bay
moeder. Silvwerlea Poppet
moeder. Miss Ellie

vader. Burma Wilton

vader. Burto Starlight
moeder. Wilma

moeder. Glory

vader. Dawn of Spring

moeder. Mudeford Primrose VI

Dimmans Edward met een 10 voor karakter in het verrichtingsonderzoek!!!

ze mooie valkhengst is werkelijk een nieuwe openbaring voor onze fokkerij. Hij is van onschatbare waarde vanwege zijn totale pakket als hengst. Dimmans Edward valt al op door zijn mooie ponytype en zijn valk kleur. Daarbij opgeteld zijn correctheid en hardheid in de benen en zijn enorme instelling en techniek bij het springen maken hem extra interessant voor de New Forest pony fokkerij en/of de algemene sportpony fokkerij in Nederland en daarbuiten. Hij was in Zweden als veulen al kampioen in 2009. Edward is in 2012 goedgekeurd in Duitsland in Hannover en de jury was zeer te spreken over zijn ponytype en zijn talent als springpony met zijn zeer goede galop, techniek, vermogen en instelling. Zijn pedigree is voor de New Forest fokkerij zeer interessant. Zijn vader was de palomino hengst Fredriksbergs Dizney. Hij heeft op hoog niveau in Scandinavie gesprongen en heeft dit talent ook aan zijn kinderen veelvuldig doorgegeven. Ook komen er van deze hengst vele echte allround sportpony's met goede bewegingen. Door zijn speciale kleur maakt hij het plaatje compleet. De moeder van Dimmans Edward is de Elite merrie van het jaar 2011 in Zweden Dimmans Elmia. Zij heeft in combinatie met Fredriksbergs Dizney nu al 3 goedgekeurde zonen geleverd. Dimmans Edward, Dimmans Elton en Dimmans Eros. De laatst genoemde heeft zelf op internationaal niveau gesprongen en is in 2012 tot nu toe de best presterende eventingpony in Zweden met een nieuwe jeugdige amazone. Dimmans Eros won onder andere de Baltic Cup in Drammen ( Noorwegen). Dit is HET internationale concours in Scandinavie. Verder komen er uit deze merrielijn enorm veel goede en interessante sportpony's en daarom verwijs ik u voor de deze verder informatie graag naar de link specificatie afstamming. Let wel deze is wel in het engels.

Dimmans Edward zijn nakomelingen hebben zeer veel uitstraling en staan zeer mooi in het ponytype. Het zijn vrolijke plezierige heldere pony's met een enorm vriendelijk karakter en kunnen zeer goed bewegen. De kleur is veelal mooie aparte valk pony's en enkele palomino's!!!

Dimmans Edward heeft al enkele mooi successen behaald in zijn prille carriere. Hij liep mee in de finale van de jonge dressuurpony's van de Divoza cup.

Dimmans Edward is L2-dressuur en M-springen startgerechtigd.

Dimmans Edward: het nieuwe interessante springtalent voor de toekomst uit een bewezen bloedlijn.

De kinderpony met een enorm groot gouden hart!!

 

onderstaande foto's zijn van de volle bror van Dimmans Edward: Dimmans Eros (goedgekeurde hengst en internationale springpony)

 eros1.jpg

eros-final2.jpg