Bloedlijnen

 De vader van Esse Golden Bigwig is de zeer goed verervende New Forest hengst Willoway Goldigger. Hij is een zoon van de zeer fraaie engelse bruine hengst Willoway Double Gold. Hij heeft zelf, maar ook via zijn kinderen, al veel voor de sport en fokkerij in Zweden betekend. In 1998 was hij kampioen van Zweden in de dressuur en het springen bij de New Forest pony’s. In 1999 won hij het Zweedse kampioenschap dressuur en hij heeft meerdere malen meegedaan aan internationale evenementen. Hij kreeg in 2003 een Gold Medal voor zijn nakomelingen en is Elite hengst in Zweden. Hij heeft meerdere goedgekeurde zonen o.a. Eloge, Esse Golden Brown en EsseGolden Boy. De laatst genoemde is een volle broer van Esse Golden Bigwig. Naast deze goedgekeurde hengsten heeftWilloway Goldigger ook tal van goede sportpony’s en een zeer groot aantal geprimeerde merries geleverd.

 

Dat Bigwig uit een goede stam komt bewijst ook wel zijn volle broer Esse Golden Boy. Hij is in Zweden goedgekeurd en heeftal vele successen behaald. Zowel in 2006,2007 en 2008 was hij de beste New Forest dressuurpony van Zweden. In 2007 was hij tevens 2e op het Zweeds Kampioenschap in de dressuur van alle rassen. Als 5 en 6 jarige was hij 2 keer 2e als jonge dressuurpony. Hijwas op de keuring 5 keer “Best in Show” en scoorde voor zijn springaanleg een 9 en zelfs een 10!Bigwig zijn andere volle broer Esse Golden Gate was tot nu toe ook al succesvol in de sport. Als 2,3 en 4 jarige scoorde hij een medaille voor het springen. Als 5 en 6 jarige liep hij mee in de dressuurfinale van Zweden.

 

De moeder van Esse Golden Bigwig is de Diplom (ster) merrie Esse Bignett. Deze 1.46m metende bruine merrie heeft dus al meerdere goede sportpony’s gebracht, die daarbij ook nog het mooie New Forest ponytype vertegenwoordigen. Zij is in 2012 de beste Elite merrie geworden in Zweden! De Vader van Esse Bignett is Silverlea Buckskin. Hij was in 1993 pony van het jaar in Zweden. Hij heeft veel gewonnen op keuringen. In Denemarken heeft hij op het hoogste niveau dressuur gelopen en op 1.30m niveau gesprongen.