Holthausen Elessar

(Jasper  x  Roy )

Zwart -  stokmaat: 1.46m - geboren: 2008 - 6,25% GW

HET ALLROUND FENOMEEN VAN DE TOEKOMST!

Reserve Kampioen van Nederland jonge dressuurpony's Divoza Cup bij de 5 jarigen!!

3 plaats bij de 6 jarige pony's in de Divoza Cup 2014!!

Reserve Bundessieger van Duitsland New Forest ponyhengsten 2015 inclusief Bundesprämie!

Reserve Bundessieger van Duitsland vrijspringen van alle sportponyhengsten alle rassen 2015!

Reserve Bundessieger van Duitsland  van alle dressuur sportponyhengsten alle rassen 2015!

Reserver Bundessiger van Duitsland van alle allround sportponyhengsten  alle rassen 2015!

Gelders Kampioen M2-dressuur 2015!!

Gelders Kampioen Z1-Dressuur outoor 2016!!

vader. Jasper

vader. Young Winsome`s Adrian

vader .Duke`s Forest Antares

vader. Heihof`s Primeur

moeder. Mudeford Nutmeg III

moeder. Winsome`s Angela

vader. Oosterbroek Arthur

moeder. Prescott Winsome

moeder. Astrid

vader. Merrie Moscan

vader. Merrie Mercury

moeder. Merrie Moth

moeder. Achterhoek`s Lybertie

vader. Burton Bleu Stark

moeder.Silverlea Vanity Fayre of Burton

moeder. Holthausen Elanor Elenna vader. Roy vader. De RIdderslag Carlo

vader.Golden Wonder

moeder.Mady

moeder. Tanja

vader. Merrie Moscan

moeder.Bianca

moeder. Holthausen Elvira vader. Silverlea Golden Guinea

vader.Silverlea Ringo Star

moeder.Silverlea Angelita

moeder. Silverlea Lady`s Maid

vader. Silverlea Sea Breeze

moeder.Silverlea Brownie

 
 Reserve Kampioen jonge dressuurpony's 5 jarigen Divoza cup                                    
       
 Veel ponytype met springkwaliteit!!!!                 

Holthausen Elessar is een zeer mooie zwarte parel, die boven in de D-maat valt. Elessar is goedgekeurd voor Zuid-Duitsland in 2011. Elessar is een pony met zeer veel ponytype, bot en lengte in zijn lichaam. Hij combineert dit met een verblindende uitstraling. Elessar beschikt over drie zeer goede basisgangen met zeer veel souplesse en balans. Hij springt met zeer veel reflex, bascule en lijkt over zeer veel vermogen te beschikken. Elessar komt uit een zeer interessante bloedlijn. Hij is de enigste goedgekeurde zoon van de hengst Jasper en maakt hem hiermee een extra interessante pony voor de fokkerij. Jasper heeft in zijn leven zeer hoog gescoord als springvererver. De moeder van Elessar is Holthausen Elanor Elenna ster,preferent(v. Roy)en is ook de moeder van de in Frankrijk goedgekeurde hengst Holthausen Rohan (Volle broer van Elessar). Deze hengst heeft als hoge plaatseringen behaald in nationale springcompetities voor jonge pony`s. Rohan is echter op jonge leeftijd gestorven. De moeder van Elessar is ook de grootmoeder van Holthausen Frodo (v. Orlando). Deze is goedgekeurd in Nederland en komt uit in de Z-dressuur bij de pony`s. Zijn moeder Holthausen Nienna is wederom een volle zus van Elessar en is een kroon, Elite, prestatie fokmerrie. Uit deze merrie komt ook nog de internationale dressuurpony Holthausen Sindar. De gehele stam heeft zich generaties lang ook zeer goed gepresenteerd op keuringen. Uit deze lijn komen meerdere Nederlandse Kampioenen. Kortom een bloedlijn om van te watertanden en uniek in zijn soort. In de het jaar 2013 werd hij met hoge cijfers reserve kampioen  5 jarigen van Nederland als dressuurpony. Hij werd geroemd om zijn zeer goede basisgangen en fijne werkbaarheid. in 2014 werd hij bij de 6 jarigen 3e in een sterk deelnemersveld. In 2015 werd Holthausen Elessar de best presterende sportponyhengst van de hele keuring tijdense de Grüne Woche. Van 4 starts werd hij 4 maal Reserve Bundessieger in de klassen New Forest ponyhengsten, vrijspringen voor sportponyhengsten, dressuurponyhengsten en allround sportponyhengsten. Hij kreeg bij de keuring aan de hand ook de felbegeerde Bundesprämie.  Holthausen Elessar is Z2-dressuur  en komt in het springen uit in de klasse L.

 

De nakomelingen van Elessar beschikken over zeer veel ponytype met lengte. Ze bewegen met zeer veel souplesse en houding en hebben veelal een mooie donkere kleur!!!!


Een geweldige hengst om mee te werken en altijd werkgewillig!!

Video:

 elessar.jpg

Elessar bij het vrijspringen

 

 

elessar2.jpg

Hoofdfoto van Holthausen Elessar

holthausenrohan.jpg

Volle broer van Holthausen Elessar, Holhausen Rohan. Door ons verkocht naar Frankrijk en werd daar goedgekeurd voor de dekdienst en liet gelijk op jonge leeftijd onder het zadel top resultaten zien op de nationale springkampioenschappen in Frankrijk. Deze Hengst is helaas in 2011 overleden.

josinesindar.jpg

Holthausen Sindar met zijn amazone Josine Blommesteijn. Deze pony is een zoon van Orchid`s Tygo uit de volle zus van Holthausen Elessar. Deze pony is door ons destijds aan Josine verkocht en zij is uiteindelijk enkele malen internationaal dressuur tussen de pony`s gestart met Sindar. De combinatie is nu ZZ-licht dressuur tussen de paarden.

chkholthausenfrodoiistand02.jpg

De in Nederland goedgekeurde hengst Holthausen Frodo (v. Orlando) komt ook uit de volle zus Vans Holthausen Elessar. Deze pony is nu Z1-dressuur bij de pony`s. en B-springen.