Nakomelingen

Koetsiershoeve Golden Glory

Op 3 april werd bij ons op stal voor ons het eerste veulen van Esse Golden Bigwig geboren. Het is wederom een zeer mooi groot bruin hengstveulen geworden en heeft de naam Koetsiershoeve Golden Glory gekregen. Het is een veulen met veel maat, zeer veel pony- en rasuitstraling en is zeer mooi harmonisch gebouwd. Ook heeft hij veel hals ,een zeer schuine schouder en is zeer goed bespierd. Het veulen stond na enkele uren al zeer correct op de benen en kan zeer goed bewegen. Opvallend is dat de veulens van Bigwig ontzettend helder en attent de wijde wereld in kijken. De moeder van Golden Glory is niemand minder dan de merrie Rodlease Dreams of Glory. Zij bracht al de Nederlands kampioen van de driejarige merries in 2010 Pinces of glory en ook de goedgekeurde hengst Thyraburgs Magister. Dreams of Glory is een nakomeling van de legendarische hengst Peveril Peter Piper en de moeder van Dreams of Glory is niemand minder dan de volle zus van Katric Capers, Crowning Glory. Wij zijn zeer content met de nieuwe aanwinst en moeder en zoon maken het zeer goed.Golden Glory is zeer interessant gefokt hij is compleet uit Engelse bloedlijnen gefokt en lijkt een zeer mooi pony- en sportmodel te hebben en ook nog eens Golden Wonder vrij.

Hieronder een video van Koetsiershoeve Golden Glory

 

Hetrijmi`s Eagle

Eindelijk na lang wachten is dan het eerste veulen van onze Importhengst en verrichtingskampioen Esse Golden Bigwig geboren. Het is een zeer mooi, groot bruin hengstveulen geworden met enorm veel rasuitstraling en dat zeer attent is en veel houding vertoont. Op woensdagavond  kwam het veulen te wereld bij de Familie Dijkstra te Steenwijkerwold. De moeder is een sterdochter van Wicked Curtjester. Uit deze merrie heeft Stal Koetsiershoeve in 2011 een zoon van Orlando tot op de Centrale hengstenkeuring gekregen. De zoon van Esse Golden Bigwig heet Hetrijmi`s Eagle. Ik zelf ben op vrijdag zelf wezen kijken en het is een zeer mooi opgewekt veulen met een mooi klein sprekend hoofd met een mooi groot oog. De hals lijkt lang, opwaarts gebouwd met een mooie schuine schouder. Het veulen beschikt over een zeer mooie sterke bovenlijn en is zeer goed ontwikkelt voor een veulen van 2 dagen. Wat enorm opviel waren zijn zeer goede ontwikkelde gewrichten en zijn zeer correcte stand! Wij van Stal Koetsiershoeve kijken in 2011 nog uit naar enkele andere nakomelingen van Esse Golden Bigwig en zijn met zijn eerste nakomeling uiterst tevreden!

Hieronder ziet u nog een video van het eerste veulen van Esse Golden Bigwig. Hij is geboren op 9 maart 2011 en de foto`s en video zijn van 16 maart 2011.